Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Eğlencenin,Paylaşımın Zirveye Vurdugu adres Forumca ...

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale)

YazarMesaj
Crazy-bebey
Yönetici
Yönetici
Crazy-bebey

Ruh Hali : Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale) 1172
Takım : Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale) 1447

Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale) Empty
MesajKonu: Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale)   Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale) Icon_minitime10/2/2008, 10:08 pm

Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale) Anlatmakicinyasamak

Gabriel García Márquez çapında bir yazarın anılarını yalnızca hayranları değil, tüm bir edebiyat dünyası nicedir bekliyordu. 20. yüzyıl edebiyatına damgasını vuran büyülü gerçekçiliğin büyük ustası, Yaprak Fırtınası’ndan Yüzyıllık Yalnızlık’a, Kolera Günlerinde Aşk’tan Benim Hüzünlü Orospularım’a, esin kaynaklarını hep kendi yaşamında, yakın çevresindeki insanlarda aramıştı. O yüzden, yapıtlarıyla yaşamı arasında sık dokunmuş bağlar vardı. García Márquez, sonunda anılarını yazdı. Anlatmak İçin Yaşamak, tüm hayatını, anlatmak, yazmak için yaşamış bir yazarın anılarının çok ötesinde bir kitap. Ancak onun kaleminden çıkabilecek, roman tadında okunabilen bir yapıt. Anlatmak İçin Yaşamak’ta “Hayat, insanın yaşadığı değildir; aslolan, hatırladığı ve anlatmak için nasıl hatırladığıdır” diyen yazarın yalnızca yaşam öyküsünü değil, tüm yapıtlarının izlerini de bulacaksınız.

Kitabın İçinden

Annem evi satmasında ona yardımcı olmamı istedi. Ailemin yaşadığı o uzak kasabadan sabah gelmiş Barranquilla’ya, beni nasıl bulacağı hakkında hiçbir fikri yokmuş. Eşe dosta sora sora aramaya başlamış, Mundo Kitapçısı’na ya da günde iki kez yazar dostlarımla buluşup sohbet etmeye gittiğim kahvelere bakmasını önermişler, bir de tutup uyarmışlar kadıncağızı: “Dikkatli ol ha! Hepsi kaçık bunların!” Tam öğle vakti geldi yanıma. Kitapların sergilendiği masaların arasında tüy gibi hafif adımlarla ilerledi, önümde dikilip iyi günlerinden kalma delici gülümsemesiyle ta gözlerimin içine baktı, ben daha bir tepki gösteremeden, “Annenim ben!” dedi.

Kitap Künyesi

Yazar: Gabriel Garcia Marquez
Yayınevi : Can Yayınları
Çeviren: Pınar Savaş
Sayfa Sayısı: 550
Türü: Anı, Mektup
ISBN: 9750705414
http://www.marasultraslan.tr.gg

Anlatmak için Yaşamak (Living to Tell the Tale)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-